Startskuddet til det, der blev Jaguargruppen
Det hele begyndte i 1989. Det var et turbulent år i verdenshistorien, måske først og fremmest på grund af de store folkeprotester i hele Østeuropa, der efter generationer af kommunistisk undertrykkelse til sidst endte med Berlinmurens fald.
Erik Jensen, som ejede jagtbutikken Hubertushuset i Ringsted, følte sig inspireret af begivenhederne ude i verden. Al den fælles kraft og vilje til samarbejde og forandring, han så ude i Europa, stod i skarp kontrast til forholdene i hans egen branche. Der var knivskarp konkurrence, og jagtbutikkerne bekrigede hinanden med alle tilgængelige midler. Det var en krig uden vindere – alle taber i sådan en konkurrence.
Da fik Erik ideen til at samle de største jagtbutikker rundt omkring i Danmark i et samarbejde omkring indkøb og markedsføring. Det ville medføre store besparelser inden for begge områder, hvilket igen ville resultere i lavere priser og dermed en kraftig forbedring af konkurrencekraften hos de jagtbutikker, der var tilknyttet.
Det var en enkel ide, men den krævede formodentlig en hel del arbejde, hvis den skulle gennemføres. På papiret var der ingen tvivl om fordelene ved ideen, men var det overhovedet muligt at samle alle de mildest talt yderst individualistiske købmænd under én og samme paraply?
Erik Jensen tog på en tur rundt i Danmark for at præsentere sin ide for nogle udvalgte butikker. Østjysk Våbenhandel, Kr. O. Skov og Korsholm var de indlysende kandidater takket væres deres størrelse og geografiske spredning. Brasholt i Hjørring, Jagt- & Fiskerimagasinet i København og Michaels Jagt i Svendborg blev udvalgt på grund af deres forretningssans og strategiske beliggenhed. Sammen med Erik Jensens Hubertushuset i Ringsted dannede disse butikker et komplet netværk, hvor stort set hele Danmarks jægerkorps befandt sig inden for rimelig køreafstand til en af gruppens butikker.
Processen forløb betydeligt mere problemfrit, end Erik Jensen havde turdet håbe på. Alle hans kandidater så mulighederne i det skitserede samarbejdsforslag, og en efter en godkendte de en formalisering af samarbejdet. Jaguargruppen var næsten i havn.
Et par dage inden kontrakterne skulle underskrives, besluttede Korsholm sig dog for at afstå. Men alle andre var med, og i januar 1991 så Jaguargruppen dagens lys. Forholdsvis kort tid efter lukkede Jagt- & Fiskerimagasinet i København, og Jaguargruppen bestod dermed af Brasholt i Hjørring, Kr. O. Skov i Bording, Østjysk Våbenhandel i Hedensted, Michaels Jagt & Fiskeri i Svendborg og Hubertushuset i Ringsted. Fem jagtbutikker, hvoraf tre af dem var blandt de fire største i Danmark.