Salsiccia-pasta på vildsvin
Portioner:
6 personer
Tid:
ca 1 h
Ingredienser
- 6 port. pasta
- 750 g hakket vildsvin eller rå salsiccia-pølse
- 3 fed hvidløg
- 3 rødløg
- 1 pakke passerede tomater
- 3 peberfrugter
- 1 krydderimål stødt muskatnød
- 2 spsk. fennikelfrø
- 1 tsk koriander (stødt)
- 1 spsk. tørret rosmarin
- 1 spsk. tørret basilikum
- 1 spsk. timian
- 1 spsk. chiliflager
- Parmesan stykke
- Madlavningsolie
- Salt og pebe
Sådan gør du:
- Bland farsen med 1 krydderimål muskatnød, 1 spsk. fennikelfrø, 1 tsk. stødt koriander, 1 spsk. tørret basilikum, 1 spsk. rosmarin, 1 tsk. stødt sort peber og 1 spsk. salt. Lad det trække lidt.
- Hak rødløget fint, og steg det ved middel varme på en pande eller i en gryde, tilsæt presset eller finthakket hvidløg. Skær peberfrugterne i grove strimler, og tilsæt dem til løget, krydr med salt, peber, 1 tsk. fennikelfrø, 1 tsk. tørret oregano, 1 tsk. tørret timian, 1 tsk. chiliflager, 1 pakke passerede tomater og 1 dl vand. Lad det simre i ca. 10 minutter.
- Steg farsen i olie, indtil den har fået lidt farve, og kom den i gryden, smag til og tilsæt flere krydderier, hvis nødvendigt.
- Bring en stor gryde med godt saltet vand i kog. Tilsæt pastaen, og kog den efter anvisningen på pakken.
- Hæld vandet fra, og server pastaen med salsiccia-saucen, riv lidt parmesan over, og pynt med en kvist timian.
Tip: hvis du allerede har lavet eller købt salsiccia-pølse, skal du blot fjerne skindet og stege farsen. Tilsæt krydderierne nævnt ovenfor, hvis nødvendigt.