Sommerlige smagsoplevelser med Jaguarkokken
Jaguarkokken byder på dejligt sommerlige smagsoplevelser med grillet rødding, serveret med en frisk sommersalat og en klassisk Toast Skagen.
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca 1,5 time
Ingredienser
- 800 g røddingfileter
- 250 g salatblanding
- 1 agurk
- 2 tomater
- 1 bundt radiser
- 1 fennikel
- 1 rødløg
- 500 g græsk yoghurt
- 1 dl pesto
- 1 citron
- Blandede krydderurter
- Salt
- Peber
Grillet rødding med frisk sommersalat og yoghurtsauce, smagt til med pesto og citron
Sådan gør du:
- Puds og tør rødspætten, før du griller den, så den er mindre tilbøjelig til at hænge fast i risten.
- Skyl alle grøntsagerne, snit salaten, og anret på et stort fad.
- Skær agurken i på langs og skær den i grove stykker, skær tomaterne i mindre tern, og skær fenniklen i fine strimler, men undgå roden. Fordel grøntsagerne på salatfadet. Skær radiserne i halve, og hak rødløget fint. Top salaten med dette, og dryp olivenolie og en halv presset citron over salatfadet. Afslut med krydderurter fra haven.
- Bland yoghurten med pesto og en halv presset citron samt salt og peber efter smag, og kom den i en skål.
- Grill røddingen ved høj varme med salt og peber. Start med skindsiden først, derefter kødsiden. Grill i ca. 2 minutter på hver side afhængigt af fiskens størrelse.
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca 1 time
Ingredienser
- 600 g håndpillede rejer
- 1,5 dl mayonnaise
- 1 potte dild
- 1 ½ citron
- 1 spsk cognac (valgfrit)
- 60 g løjrom/stenbiderrogn
- 1 spsk peberrod (revet)
- 6 skiver toastbrød
- Smør
- Salt
- Peber
Klassisk Toast Skagen med smørstegt toast toppet med løjrom/stenbiderrogn
Sådan gør du:
- Lad rejerne dryppe af i et dørslag og pres noget af væsken ud, så blandingen ikke bliver for ”våd”. Hak 1/3 af rejerne i mindre stykker, så blandingen får en fastere konsistens, og kom alle rejerne i en stor skål.
- Hak dilden fint og bland den godt med rejerne. Tilsæt mayonnaise, ½ presset citron, 1 spsk fintrevet peberrod og evt. et par dråber cognac. Smag til med salt og peber.
- Skær kanterne af toastskiverne, og steg dem ved middel varme i rigeligt smør på begge sider indtil de er gyldne.
- Skær citronen i pæne både og fjern eventuelle kerner.
- Fordel toastskiverne, og servér dem med en stor skefuld skagenfyld, toppet med løjrom/stenbiderrogn, en dildkvist samt en citronbåd.
Fantastisk som forret eller luksuriøs frokost med et glas frugtig Riesling!