Bouillabaisse à la Jaguarkokken
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca 1,5 timer
Ingredienser
- 400 g sandartfilet
- 400 g aborrefilet
- 20 rejer med skal
- 1 fennikel
- 2 gule løg
- 2 gulerødder
- 2 pastinakker
- 12 kartofler
- 1 porre
- 2 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 3 dl hvid madlavningsvin
- 8 dl vand
- 4 spsk koncentreret fiskefond
- 3 spsk timian
- 1 potte dild
- 2 pakker safran
- 4 skiver toastbrød
- Madlavningsolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skræl løg, gulerødder og pastinakker, og skær dem i cm-store tern. Skær også fennikel og porrer i grove stykker.
- Sautér grøntsagerne i en stor pande eller gryde med lidt olie indtil de bliver let bløde, pres hvidløget i og tilsæt timian, safran og vin.
- Tilsæt de hakkede tomater, fiskefond og vand til fiskegryden. Lad det simre i ca. 20 minutter.
- Kog kartoflerne i godt saltet vand i ca. 20 minutter indtil de er færdige.
- Skær fisken ud i passende stykker, salt dem let og lad dem trække i 10 min.
- Del toastbrødet i stykker på ca. 2×2 cm og steg dem ved svag varme på en pande indtil de har fået farve.
- Smag fiskestuvningen til og tilsæt evt. salt og peber, tilsæt fiskestykkerne, og lad det simre i 5-10 minutter.
- Del kartoflerne og læg dem i bunden af serveringsfadet, og top op med gryderetten. Pas på, at fisken ikke går i småstykker. Top med rejer, croutoner, dild og aioli.