Klassisk gryderet med kogte kartofler og syltede rødbeder
Portioner: 6 personer
Tid: ca. 2 timer
Ingredienser:
• 1,2 kg kartofler
• 1 – 1,2 kg bov eller højreb af vildt
• 2 – 3 store gulerødder
• 2-3 gule løg
• 4 spsk. koncentreret fond
• 4 laurbærblade
• 12 peberkorn
• 4 spsk. hvedemel
• 1 liter vand
• Smør
• Salt og peber
Syltede rødbeder
Portioner: 6 personer
Tid: ca. 1,5 time
Ingredienser:
• 1 kg rødbeder
• 2 dl eddike
• 3 dl sukker
• 8 stk. hvide peberkorn
• 8 hele nelliker
• 3 laurbærblade
• vand
• salt
Dejlig vintergryde til alle lejligheder!
Sådan gør du:
- Puds kødet, og skær det i tern på 4 cm, skræl gulerødder og løg, og skær dem i grove stykker/både.
- Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet, tilsæt salt og peber.
- Tilsæt gulerødder, løg, bouillon og krydderier. Sautér det i et par minutter under omrøring.
- Drys melet over, og rør rundt, hæld derefter vandet i, og bring det i kog.
- Lad gryden simre under låg, indtil kødet er mørt, ca. 1,5 – 2 timer.
- Skræl kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand i ca. 20 minutter.
- Smag eventuelt gryderetten til med salt og peber.
Server med hjemmelavede syltede rødbeder og agurkesalat
Syltede rødbeder
Perfekt at opbevare i køleskabet!
Kan holde sig i flere måneder
Sådan gør du:
- Rens rødbederne, og dæk dem med vand i en stor gryde med ca. 1 spsk. salt. Kog under låg, indtil rødbederne er bløde. Mærk efter med en testpind.
- Lad dem køle lidt af, skyl dem under koldt vand, og gnid skindet af med hænderne.
- Hvis det er nødvendigt, kan du trimme rødbederne med en kniv og derefter skære dem i både.
- Kog eddike, sukker, krydderier og 8 dl vand op i en gryde, til sukkeret er opløst.
- Læg rødbederne i et eller flere glas, og hæld den varme fond over, så den dækker.
- Køl ned, og lad dem stå i mindst et døgn, før de serveres.