Tatar af rype
Tatar af rype med mango- og havtornssalsa samt rodfrugtchips. En fantastisk forret til din vildtmiddag!
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca 1,5 time
Ingredienser
- 4 stk. bryst af rype
- 4 skalotteløg
- 1 dl cornichoner i fine skiver (små syltede agurker)
- 1 ½ spsk dijonsennep
- 1 dl hakkede kapers
- 1 knivspids persille
- Tabasco
- 100 g frossen mango
- 100 g frossen havtorn
- 1 ½ tsk sambal
- 1 lime
- 1 pose rodfrugtchips
- Madlavningsolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
- Skær rypebrysterne i mindre stykker og frys dem let. Skær derefter kødet i fine tern.
- Hak 2 skalotteløg, cornichoner og kapers fint. Bland det hele i en skål, og krydr med dijonsennep, 2 spsk. hakket persille, et par dråber tabasco samt salt og peber. Smag til og lad det stå på køl indtil servering.
- Skær mangoen i små tern, hak 2 skalotteløg fint, og hak havtornen groft, og bland det hele godt sammen i en skål. Riv skallen af limefrugten, og pres saften ned i salsaen. Smag til med sambal, salt og peber, så du får en stærk, syrlig salsa med en let sødme.
- Varm 2 dl madolie på en pande til ca. 70 grader, tilsæt de resterende persilleblade til olien, og blend derefter i en blender eller med en stavblender til en fin urteolie, smag til med salt og peber. Lad det køle af inden servering.
- Form tateren til 6 lige store bøffer, og servér med salsa, krydderolie og sprøde rodfrugtchips.