Vildtkødboller i tomatsauce med tagliatelle
Ingredienser: 6 personer
Tid: ca. 1,5 time
Tagliatelle
Tagliatelle til 6 personer
• 1 dl revet parmesanost
Tomatsauce
• 1 gult løg
• 2 fed hvidløg
• 2 dåser hakkede / purerede tomater
• 1 bouillonterning
• 2 dl hvid madlavningsvin
• 1 potte frisk oregano
• 1 potte frisk basilikum
• 1 citron
• 1,5 liter vand
• Madolie
• Salt og peber
Kødboller af vildt
600 g hakket vildtkød
• 1 gult løg
• 2 æg
• ½ dl rasp
• 2 dl fløde
• 1 potte frisk timian
• Salt og peber
Sådan gør du:
- Pil og skær løget i tern til tomatsaucen, og steg det i lidt olie i en stor gryde eller kasserolle, indtil løget er blødt. Pil og pres hvidløget, tilsæt hvidvinen og bouillonterningen. Lad det simre lidt under omrøring.
- Tilsæt de knuste tomater og 1,5 liter vand. Rør i tomatsaucen, og lad den simre ved svag varme.
- Bland rasp og fløde i en skål, og lad det trække et par minutter.
- Pil og riv det gule løg til kødbollerne, og bland det med hakket kød, æg og rasp. Tilsæt 1 tsk. salt og ½ tsk. peber.
- Pluk og hak en halv potte timian fint, brug kun de fine stilke, og begynd at rulle kødbollerne.
- Hak ½ potte oregano og ½ potte basilikum, bland det med fintrevet skal af 1 citron. Rør det ned i tomatsaucen, og tilsæt salt og peber. Smag til. Ofte skal man bruge mere salt, end man tror af hensyn til tomaterne. Hvis smagen er lidt bitter, kan du tilsætte lidt sukker for at afbalancere smagen.
- Kog pastaen efter anvisningen.
- Tilsæt kødbollerne til tomatsaucen, og lad dem simre i ca. 5 minutter. Hvis de ikke er dækket af tomatsaucen, skal de vendes, så hele kødbolden bliver tilberedt.
- Læg pastaen i bunden af tallerkenen og kødbollerne og tomatsaucen ovenpå. Garnér med de resterende krydderurter og parmesan.