Jaguarkokkens ovnstegte hare med polenta, tomatsky og ovnbagte kvisttomater
”Som på landet i Italien”
6 personer
Tilberedning:
ca. 3,5 timer
Ingredienser:
- 1 hare (ca. 2 kg)
- 2 dl polenta
- 2 gulerødder
- 4 zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. koncentreret kyllingefond
- 100 g blåskimmelost
- 100 g revet parmesan
- 400 g kvisttomater
- 2 spsk. tomatpuré
- 3 dl hvidvin
- 1 potte frisk timian
- Tørret timian
- Maizena
- Vand
- Smør
- Spiseolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 °C, og tag den største gryde, der får plads i den.
- Puds haren, og skær lårene af, så den kan være i gryden. Det kan også være nødvendigt at skære bovene af, alt efter grydens størrelse.
- Pil tre zittauerløg og skær dem i skiver, og skær ligeledes de to fed hvidløg og gulerødderne i skiver.
3. Smelt en stor klat smør og tre spiseskefulde olie i gryden på komfuret. Svits løg, hvidløg og gulerødder i gryden, og tilsæt 1/3 af timianen fra potten under omrøring. - Krydr begge sider af haren med salt, peber og timian. Hæld lidt mere olie i gryden, og brun haren på begge sider. Hvis din gryde er lille, kan du stege haren i en stegepande og derefter lægge den over i gryden. Hæld 1,4 liter vand i gryden, og lad det koge op.
- Læg låget på gryden, og stil den ind i ovnen i ca. 2,5-3 timer, indtil kødet kan løsnes fra benene.
- Hak et zittauerløg fint, svits det i en gryde med lidt olie, og tilsæt to spiseskefulde tomatpuré. Tilsæt tre deciliter hvidvin og otte deciliter fond fra gryden. Lad det simre i ca. 15-20 min. Smag det til med salt, peber og evt. lidt sukker for at balancere smagen. Jævn det med maizena, hvis det er nødvendigt.
- Læg kvisttomaterne på en bageplade, hæld lidt olie over og krydr dem med salt og peber. Tilbered dem i ovnen i ca. 15 min., indtil væsken begynder at trænge ud.
- Bring otte deciliter vand tilsat tre spiseskefulde koncentreret kyllingefond og en spiseskefuld tørret timian i kog. Tilsæt to deciliter polentamel under omrøring. Rør rundt, indtil det begynder at blive tykkere. Da tilsætter du 100 g smør, 100 g revet parmesan og 100 g blåskimmelost.
- Skær alt kød fra rygpartiet, lårene og bovene på haren.
Servér retten enkelt og rustikt! Polenta, stykker af hare i tomatskyen og ovnbagte tomater. Garnér med timiankviste.