Jaguarkokkens nytårssouper
Tilberedning:
ca. 2½ time
Portioner:
6 personer
Ingredienser:
- 1,1 kg hjortekam uden fedt og ben
- 1,2 kg melede kartofler
- 6 æggeblommer
- 2 dl kartoffelmel
- ½ dl maizena
- 300 g smør
- 5 skalotteløg
- 150 g champignoner
- 250 g bacon i stykke
- ½ dl koncentreret kyllingefond
- 1 dl hvidvin
- 6 gulerødder
- 3 dl tragtkantareller
- Persille
- Tyttebær
- Spiseolie
- Salt og peber
Helstegt hjortekam med svenske kartoffel-kroppkakor, tragtkantareller og smør-bouillon
Sådan gør du:
- Skræl og kog kartoflerne i vand tilsat salt i ca. 20 min.
- Pil og hak 3 løg fint. Skær bacon og champignoner i små stykker. Steg det sammen, indtil 5. alt har fået en fin farve, og baconen er let sprød. 6.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og pres eller mos dem.
Brun 100 g smør i en gryde, indtil det har fået lidt farve, 7. tilsæt kartoflerne samt æggeblommerne, kartoffelmelet og maizenaen. Bland det omhyggeligt, og smag, om der er brug for yderligere salt eller peber. - Tænd ovnen på 110 °C. Fordel kartoffelblandingen på den lange side af den ene halvdel af et stykke bagepapir, 8. fordel den stegte baconblanding i en streng på kartoflerne, og rul det til sidst sammen til en rulle med bagepapir omkring.
- Tilbered den i ovnen i ca. 1 time, og lad den derefter køle af.
- Skræl og skær gulerødderne i valgfrie størrelser, tilbered dem i ovnen ved ca. 200 °C i ca. 20 min.
- Hak 2 skalotteløg fint, svits dem i lidt olie, og tilsæt 1 dl hvidvin, ½ dl kyllingefond og 3 dl vand. Lad det simre i ca. 15 min., miks dem derefter med en stavblender, tilsæt 150 g smør, og smag efter, om der er brug for lidt vineddike.
- Puds hjorten, og krydr den med salt og peber. Steg den i smør ved middel varme, indtil den har fået en fin farve. Tilbered den i ovnen ved 120 °C, indtil den har den ønskede kernetemperatur.
- Skær den svenske kartoffel-kroppkaka i ca. 2 cm tykke skiver, og steg dem i smør, indtil de har fået en fin farve og er blevet varme.
- Afslut med at stege tragtkantarellerne i smør, og krydr dem med salt og peber.
- Servér retten med tyttebær og persille.