Tilberedning:
ca. 2½ time
Portioner:
6 personer
Ingredienser:
1 kg vildsvinekam
4 zittauerløg
3 fed hvidløg
1 rød chili
1 citron
3 tsk. kommen, hel
1½ spsk. paprikapulver
4 spsk. tomatpuré
5 spsk. koncentreret fond/
3 bouillonterninger
1½ l vand
3 store røde peberfrugter
4 store kartofler (faste)
Salt og peber
Olie til stegning
Til servering:
Creme fraiche
Brød
Jaguarkokkens vildsvinegullasch
Varmende vildsvinegullasch, som jægeren vil have den!
Er der noget bedre end varmende gullasch med vildsvin på en rå efterårsdag?
Servér den sammen med et lækkert brød og enkel cremefraiche – et kæmpehit!
Sådan gør du:
- Skær kødet 2 x 2 cm store tern, pil løgene og skær dem i skiver, og hak hvidløgene og chilien fint.
- Tag en stor gryde eller stegepande, og brun kødet i olie, tilsæt løgene, hvidløgene og chilien.
- Når løgene er blevet bløde, så tilsæt kommen, paprikapulver og tomatpuré, og svits det let.
- Tilsæt fonden og vandet. Lad det koge i ca. 1-1½ time, indtil kødet begynder at blive mørt.
Tænk på, at kogetiden kan variere alt efter vildsvinets alder, og om du vælger en anden del på vildsvinet til gullaschen. - Skræl kartoflerne, skær dem i ca. 1,5 cm store tern, og gør det samme med peberfrugterne.
Læg dem ned i gryden sammen med fintrevet citronskal, og lad det hele koge forsigtigt i yderligere ca. 30 min. - Når kartoflerne er kogt, smages gullaschen til med salt og peber efter smag.
- Servér gerne retten sammen med nybagt brød og et par spiseskefulde cremefraiche.