Klassisk vildtsteg
Med flødesauce, rosenkål og kogte kartofler. En smagfuld klassiker og en perfekt søndagsmiddag!
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
1,5 – 2 timer
Ingredienser
- 1200 g baglårstykke af vildt
- 800 g kartofler
- 600 g rosenkål
- 2 gulerødder
- 2 gule løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpuré
- 4 laurbærblade
- 3 spsk timian
- 5 dl hjemmelavet bouillon (eller koncentreret bouillon fortyndet efter anvisning)
- 2 dl vand
- 4 dl fløde
- 2 ansjosfileter
- Gelé eller råsyltede tyttebær
- Majsmel
- Smør
- Madlavningsolie
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
- Fjern eventuelle hinder fra kødet, og krydr det godt hele vejen rundt. Brun stegen i rigeligt smør og lidt olie i en støbejernsgryde ved medium temperatur indtil den har fået en flot farve. Kom gulerødder i skiver, gule løg i både og finthakket hvidløg i gryden. Lad ikke grøntsagerne tage farve, vend dem jævnligt, og tilsæt så timian, laurbærblade, tomatpuré og ansjoser.
- Kom bouillon og vand i gryden, bring det i kog, sænk derefter temperaturen til et lavt blus, og lad det simre i ca. 35 minutter til 1 time. Vend stegen et par gange under tilberedningen, og brug et termometer for at sikre at den bliver 62 grader.
- Skræl kartoflerne, og kog dem i godt saltet vand i ca. 20 minutter. Mærk efter med en prøvepind for at sikre, at de er færdige.
- Når stegen er 62 grader, tager du den op af gryden og lader den hvile i folie på køkkenbordet.
- Si saucen fra gryden over i en ny gryde, og kog den op med fløden i ca. 5 minutter, smag til, og jævn den med majsmel til en passende konsistens.
- Bring en stor gryde med godt saltet vand i kog. Tilsæt rosenkålene, og kog dem, indtil de er møre (mærk efter med en kniv), det kan tage 5-10 minutter afhængigt af størrelsen. Smag på dem for at være sikker. Hæld vandet fra, tilsæt en stor klat smør til rosenkålen, rør rundt og anret til servering.
- Skær stegen i tynde skiver, og servér med kogte kartofler, flødesauce, rosenkål og gelé eller rårørte tyttebær.