Jaguarkockens Vildtkebab
Dette er en af mine favoritter, som jeg selv byder på, og gerne ude i naturen over åben ild!
Portioner:
6 personer
Tid:
ca. 1,5 time
Ingredienser
- 900 g inderlår, baglår eller en anden del af vildtkød
- 6 store pitabrød eller tortillas
- 1 dåse finthakkede tomater
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- 1 dl mayonnaise
- 250 g grønkål
- 1 gulerod
- 2 tomater
- 2 rødløg
- 1 frisésalathoved
- 1 dl jalapeño skåret i skiver
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. kalvebouillon
- 1 tsk sambal oelek
- 2 spsk. paprikapulver
- 2 tsk cayennepeber
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. oregano
- 1 spsk. løgpulver
- Salt
- Peber
- Sukker
- Hvidvinseddike
- Olivenolie
- Madoli
Sådan gør du:
- Skær kødet i tynde skiver. Det går nemmere, hvis det er let frosset.
- Bland 2 spsk. salt, 2 tsk. peber, paprikapulver, cayennepeber, spidskommen, oregano og løgpulver i en skål, og fordel krydderiblandingen over kødskiverne.
- Kog de hakkede tomater, tilsæt 1 spsk. kalvefond, 1 dl vand, 1 tsk. sambal oelek, 2 spsk. olivenolie, 1 tsk. sukker samt salt og peber. Blend til en glat masse, som kan serveres kold eller varm.
- Bland den tyrkiske yoghurt med mayonnaise, fintrevet hvidløg, 1 spsk. olivenolie og salt og peber.
- Pluk toppen af grønkålen, riv guleroden, og bland det i en skål med 1 tsk. hvidvinseddike, 1 spsk. madolie samt salt og peber.
- Skyl og skær tomater, rødløg, salat og jalapeño i passende størrelser.
- Steg kødet hurtigt på en varm pande med madolie, og lav din kebab!
Velbekomme!