Jaguarkokkens cognacgravede elgkød
Tilberedning:
ca. 15 min. + 3 dage
Ingredienser:
- 800 g elgsteg
- 1 spsk. rosépeber
- 1 spsk. tørret timian
- 3 spsk. salt
- 3 spsk. sukker
- 6 cl cognac
Tilberedning:
ca. 30 min
Portioner:
6 personer
Ingredienser:
- 400 g gravet elgsteg (frossen)
- 80 g blåskimmelost
- 6 spsk. crema di balsamico
- 6 spsk. multebær/
multebærsyltetøj - ½ dl græskarkerner
Gravet elgkød til charcuteribrættet
Sådan gør du:
- Puds kødet, og del det på den lange led, så stykkerne er ca. 4-5 cm i diameter.
- Stød/knus rosépeber og timian lidt groft.
- Bland salt, sukker, rosépeber og timian i en skål, fordel rundt om kødet, og massér det grundigt ind.
- Læg kødet i en plasticpose, tilsæt cognacen, og luk posen omhyggeligt.
- Læg kødet i køleskabet, og vend det et par gange om dagen.
- Efter 3 dage i køleskabet, er det klar til servering! Kan fryses.
Servér det som en elegant forret, eller nyd det som snacks!
Cognacgravet elgcarpaccio
Sådan gør du:
- Skær den frosne elgsteg i papirtynde skiver, og fordel dem på tallerknerne med det samme.
- Hæld forsigtigt balsamicoen over kødet, findel osten og drys den over retten.
- Læg multebærrene ovenpå, hak græskarkernerne groft, og fordel dem hen over retten.
- Findel et par persilleblade, og brug dem som pynt.
En elegant forret til vi jægere!
Gravet kød har man tilberedt i flere generationer, og jeg plejer at servere det på
ost- og charcuteribrættet, som snacks til øl eller vin og i madpakken, når jeg skal på jagt!
Når du serverer gravet kød som fx carpaccio, kan du gøre det sammen med mange forskellige slags tilbehør.
Hvis du ikke har alt hjemme, du skal bruge til min opskrift, så kan du fx skifte osten ud med en hård ost, fx parmesan, og et par dråber olivenolie. Carpaccioen kan også serveres med rucola, en eller anden form for nødder og råsyltede tyttebær – eller hvorfor ikke lidt löjrom?