Jaguarkokkens lækre fiskegryde
En eksklusiv middag med skønne smagsoplevelser af safran, rouille og gruyèreost. Fisken er perfekt tilberedt, når den har en kernetemperatur på 44 °C.
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca 2 timer
Ingredienser Fiskegryde
- 3 gulerødder
- 1 fennikel
- 2 røde peberfrugter
- 3 zittauerløg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignoner
- 1 zucchini
- 2 dåser hele tomater (konserves)
- 2 dl hvidvin
- 1 l vand
- 3 spsk. fiskefond (koncentreret)
- 2 spsk. timian
- 1 spsk. spidskommen
- 1 spsk. chiliflakes
- 1 spsk. sambal oelek
- 1 pose safran (0,5 g)
- Rapsolie
- 800 g fiskefilet (valgfrie)
- 240 g rejer (pillede)
- Dild
- 1 flute
- Gruyèreost
- Smør
- Salt og peber
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca 10 min
Ingredienser Rouille
- 3 æggeblommer
- 1 fed hvidløg
- 1 pose safran (0,5 g)
- 1 dl grillet peberfrugt
- 2 tsk. sambal oelek
- 2½ dl spiseolie/rapsolie
- Salt
- Peber
Fiskegryde – sådan gør du:
- Find den største jerngryde eller gryde, du har, frem. Tænd ovnen på ca. 170 °C varmluft.
- Skyl alle grøntsagerne, og pil løgene. Skær grøntsagerne i strimler/stave, og skær champignonerne i mindre stykker.
- Varm jerngryden op med et par spiseskefulde olie i bunden, og svits løgene og finthakket/presset hvidløg ved middel varme, indtil de er lidt transparente, men uden at tage farve. Tilsæt de resterende grøntsager, og lad også disse blive lidt bløde under omrøring, ca. 5 min.
- Krydr grøntsagerne med salt, peber, timian, spidskommen, chiliflakes, safran og sambal oelek. Rør rundt, så krydderierne bliver godt fordelt. Tilsæt 1 dl hvidvin, tomater (konserves), fiskefond og vand. Lad det koge under låg ved middel varme i ca. 45 min, og rør rundt en gang imellem.
- Skær fiskefileterne i mindre stykker, ca. 3 x 3 cm, og fordel dem i et ovnfast fad eller på en bageplade. Fordel ca. 1 dl vin over fisken, og krydr den med salt og peber.
- Tilbered fisken i ovnen, ca. 10-15 min.
- Skær flutet i skiver, fordel smør og en skive gruyèreost på hver skive brød. Tilbered dem i ovnen i ca. 10 min., indtil de har fået farve.
- Fordel fisken og rejerne i serveringsskåle, hæld fiskegryden over, og garnér gerne med lidt dild og en spiseskefuld rouille.
Rouille – sådan gør du:
- Adskil æggeblommerne fra hviderne.
- Pil og pres hvidløget ned i skålen med æggeblommerne, og tilsæt safran, peberfrugt og sambal oelek.
- Miks alt til en glat sauce.
- Tilsæt olie i en fin stråle, mens du mikser. Dette binder ingredienserne sammen, og de får en konsistens, der minder om mayonnaise.
- Smag blandingen til med salt og peber
Held og lykke i køkkenet og velbekomme!