Jaguarkokkens roulader af vildt med kartoffelpuré og flødesauce
Portioner:
6 personer
Tilberedning:
ca. 2,5 timer
Ingredienser:
- 1 kg inderlår eller klump
- 500 g hel bacon
- 2 store gulerødder
- 1 glas syltede agurker
- 1 dl dijonsennep
- 1 l kalvebouillon/ vildtbouillon
- 13-15 mellemstore kartofler
- 150 g smør
- 3 dl fløde
- 1 spsk. solbærgelé ́
- Maizena
- 300 g sukkerærter
- Salt og peber
Sådan gør du:
Brug gerne halvfrossent kød, så er det nemmere at skære kødet i tynde skiver.
- Tænd ovnen på ca. 200 °C varmluft.
- Skær kødet i store, tynde skiver. Beregn ca. 3 stk. pr. person.
- Skræl gulerødderne, og skær dem, baconen og de syltede agurker i stave.
- Fordel kødskiverne på skærebrættet eller på et rengjort køkkenbord. Smør et tyndt lag dijonsennep på, krydr med salt og peber, og læg en stav gulerod, bacon og syltet agurk på hver kødskive.
- Rul rouladerne sammen, og fæstn dem med en tandstik, eller sæt dem på grillspyd 3 og 3.
- Steg rouladerne i smør, indtil de har fået en fin stegeflade, og krydr med salt og peber. Læg dem i et ildfast fad.
- Bring ca. 1 liter kalvebouillon i kog i en gryde, og hæld det over rouladerne. Dæk formen med aluminiumfolie, og tilbered rouladerne i ovnen, indtil kødet er mørt og løsner fra en stegenål. Dette tager ca. 90 min. ved 200 °C.
- Skræl og kog kartoflerne i vand tilsat salt i ca. 20 min.
- Smelt 100 g smør, og varm det op sammen med 4 dl mælk.
- Hæld bouillonen fra rouladerne og over i en gryde, tilsæt 3 dl fløde, og lad det simre i ca. 15 min. Tilsæt 1,5 spsk. solbærgelé og derefter jævning, indtil saucen har den ønskede konsistens.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og pisk dem i stykker med en elpisker. Tilsæt den varme smør-/mælkeblanding, og smag puréen til med salt og peber.
- Varm sukkerærterne op med lidt smør under omrøring i en gryde, og smag dem til med salt og peber.
- Anret det hele fint, og garnér gerne med persille. Man kan med fordel også servere gelé, råsyltede tyttebær og agurkesalat til rouladerne.
Held og lykke i køkkenet og velbekomme!